• Print
close

De voordelen van SSL

Super SSL

Wat zijn de voordelen van SSL?

Geen serieuze website kan tegenwoordig nog zonder goede beveiliging. De risico’s die op de loer liggen zijn groot, zeker als je een interactieve website hebt die veel bezoekers trekt en waar frequente transacties plaatsvinden. Je zet dan als het ware de deur open voor virussen, hackers, phishing en andere vormen van inbreuk op de beveiliging die schade kunnen toebrengen aan je business.

Daarnaast is het zaak om ook de belangen van je bezoekers te beschermen. Doe je zaken op internet met een webshop, dan ben je zelfs verplicht om maatregelen ter bescherming te nemen. En terecht, want mensen laten in goed vertrouwen hun persoonlijke gegevens en creditcard gegevens achter. De zogenaamde SSL-certificaten zijn de beste manier om je site adequaat te beveiligen.

Wat is SSL?

SSL (Secure Socket Layer) is een vorm van beveiliging die bewerkstelligt dat kritische gegevens zoals namen, telefoonnummers, adressen en creditcard nummers versleuteld worden. Daardoor kunnen de gegevens alleen gelezen worden door degenen voor wie ze bestemd zijn. Wil je zien of een site met SSL beveiligd is, kijk dan naar de URL (het webadres); is er sprake van een beveiligde verbinding, dan staat er in de adresbalk ‘https://’ in plaats van ‘http://’ voor het webadres. In Google kunnen je bezoekers zien dat je website beveiligd is met SSL doordat er voor het webadres een hangslotje staat.

Dit zijn de belangrijkste voordelen van SSL

• Authenticatie
Een SSL-certificaat geeft de gebruikers van je site de garantie dat jij bent wie je beweert en dat hun informatie veilig is.

• Veilig online betalen
Om online betalingen met creditcards via je site veilig te maken, heb je een SSL-certificaat met 128-bit encryptie nodig. Daarmee is jouw identiteit gewaarborgd en zijn ook de gegevens van je klanten voldoende beveiligd.

• Beschermt tegen phishing
Phishing is een manier om via nepsites aan gegevens van klanten te komen. Gelukkig is het praktisch onmogelijk voor de makers van dit soort nepsites om een SSL-certificaat te krijgen.

• Vergroot het klantvertrouwen
Steeds meer mensen kopen online, maar dus zijn mensen zich ook in toenemende mate bewust van de risico’s en willen alleen zaken doen met websites die gegarandeerd veilig zijn. Met een SSL-certificaat toonje aan dat je de privacy en veiligheid van je klanten serieus neemt. Bovendien kunnen klanten weten dat als je beschikt over SSL, je website is doorgelicht en het bevestigt dat je een bona fide bedrijf bent.

• Hoger scoren in Google
Google geeft beveiligde websites voorrang in de zoekresultaten. Websites met een versleutelde https-verbinding komen automatisch hoger in de resultaten dan websites met alleen een http-verbinding. Wel zo fijn voor je business!

Wat zijn de kosten van een SSL?

De kosten van een SSL-certificaat hangen vooral af van wat je ermee wilt; voor een niet-publieke site zijn de kosten lager dan voor grote webshops, banken etc. Ook worden de kosten van een SSL-certificaat vaak lager als je dit voor een langere periode aanschaft. Het is verder vooral belangrijk om een SSL-certificaat van een vertrouwde partij (Certificerende Autoriteit) aan te schaffen. Doorgaans kun je via je hostingprovider een dergelijk SSL-certificaat. verkrijgen vanaf € 50,- per jaar.

No Comments

Leave a reply

Post your comment
Enter your name
Your e-mail address

Story Page