close

Belangrijke WordPress plugins

Awesome pic

Welke WordPress plugins zijn een must?

WordPress is het meest populaire Content Management System oftewel programma waarmee je zelf in een handomdraai een website kunt maken en publiceren. Niet alleen voor particulieren, maar ook voor zakelijk doeleinden wordt WordPress steeds vaker gebruikt.

WordPress is een Open Source product, dat wil zeggen dat het onderhouden en aangevuld wordt door iedereen die daar plezier in heeft. Een essentieel onderdeel van WordPress zijn de plugins, toevoegingen die je kunt downloaden en die je WordPress site beter maken. Er zijn er duizenden, dus hoe weet je nu welke interessant en beproefd zijn? Hier volgt een lijstje van 10 plugins die hun kwaliteit ruimschoots bewezen hebben.

WordPress SEO by Yoast

Wereldwijd de meest gebruikte SEO plugin om je WordPress site te optimaliseren. Je kunt in een handomdraai titels en beschrijvingen toevoegen, een sitemap publiceren, je webpagina’s analyseren etc. Simpel te installeren en eenvoudig in het gebruik.

WPForms voor formulieren in WordPress

Simpele en gebruiksvriendelijke plugin om snel je eigen formulieren aan te maken. Contactformulieren, emailformulieren, opdracht- en betalingsformulieren, alles met een paar klikken te installeren. Beschikbaar in een gratis Lite versie of een betaalde PRO versie.

TablePress voor tabellen in WordPress

Met de standaard editor van WordPress kun je geen tabellen maken. Met de TablePress plugin kun je eenvoudig tabellen aanmaken en ze in je posts, pagina’s of widgets plaatsen.

W3 Total Cache om je WordPress site sneller te laten laden

Heb je een omvangrijke website met veel beelden en video, dan kan de laadtijd een probleem worden en kun je bezoekers kwijtraken. Met W3 Total Cache optimaliseer je de performance van je website en zie je een duidelijk verschil in laadsnelheid.

Akismet anti-spam voor WordPress

Zeer populaire en effectieve plugin die je site beschermt tegen spamming via comments. Wordt voortduren geupdate en analyseert permanent de gegevens van miljoenen sites en communities. Bevrijdt je van ongevraagde SPAm en bespaart je een hoop werk.

iThemes beveiliging van WordPress sites

Beveiliging van je WordPress site is heel belangrijk, en de iThemes plugin is een van de beste en meest omvangrijke met meer dan 30 manieren om je website te beveiligen. Kies uit een gratis of een betaalde PRO versie.

Broken Link Checker voor WordPress

Gebroken links kunnen funest zijn voor je SEO en je website bezoek. Broken Link Checker is de meest bekende plugin die automatisch je gebroken links checkt en je in staat stelt om deze te repareren. Geheel gratis!

Floating Social Bar voor social sharing in WordPress

Een buitengewoon handige plugin waarmee je een opvallende horizontale balk aan je WordPress webpagina’s kan toevoegen en waarin je share buttons voor Twitter, Facebook, LinkedIn etc, kunt plaatsen zonder dat dit de laadsnelheid van je website vertraagt.

Updraft Plus voor backups van WordPress

Zorg dat je altijd automatisch een backup van je website maakt met Updraft Plus; in verschillende formaten en naar verschillende locaties, je kunt zelf instellen hoe vaak en wanneer je een backup maakt.

WPSmush voor beeldoptimalisatie in WordPress

Met WPSmush kun je de omvang van je foto’s reduceren door onnodige informatie te verwijderen en zo je WordPress site sneller maken.

No Comments

Leave a reply

Post your comment
Enter your name
Your e-mail address

Story Page